KNLTB TOERNOOIEN

Ieder jaar organiseren wij 3 tot 4 KNLTB goedgekeurde padel toernooien. Hiervoor heb je een lidmaatschap van de KNLTB voor nodig zodat je je hiervoor kunt inschrijven. De KNLTB gebruikt voor haar toernooien toernooi.nl 

Estate padel VOORJAAR (Wk 12)

Helaas hebben we dit toernooi in 2021 niet mogen spelen vanwege COVID. 

ESTATE PADEL zomer (P500)

In week 31 en week 36 organiseren we een 2-tal open toernooien. week 31 is een P100 en open toernooi voor alle niveaus en leeftijden. Week 36 komt de creme de la creme van padel laten zien wie de beste is van NL. Sensatie verzekerd.

ESTATE PADEL HERFST (wk 42)

In week 42 (18 t/m 24 oktober) worden er op Estate een Promotie en P100 toernooi georganiseerd. Je kunt je nu al inschrijven via onderstaande link.

SPEELSTERKTES

Wat houden deze toernooien nu eigenlijk in?

Promotie-toernooi
Dit toernooi wordt gespeeld als HD, DD of GD. De resultaten tellen
niet mee voor de Nederlandse Padelranglijst.

P100-toernooi
Dit toernooi wordt gespeeld in de onderdelen A (NPB hoofdklasse, KNLTB speelsterkte 1/2/3), B (NPB 1e klasse, KNLTB speelsterkte 4 en 5), C (NPB 2e klasse, KNLTB speelsterkte 6 en 7) ) voor de heren- en damesdubbels en D (NPB 3e klasse, KNLTB speelsterkte 8 en 9) voor alle mogelijke dubbels (bijv. een herendubbel kan spelen tegen een mixdubbel of damesdubbel).

De onderdelen A, B en C tellen mee voor de Nederlandse Padelranglijst; onderdeel D telt niet mee voor de Nederlandse Padelranglijst. De resultaten worden alleen toegekend wanneer er een speelschema is van minimaal 9 koppels.

Alle wedstrijden bij de onderdelen A, B en C worden gespeeld om 2 gewonnen sets en een tie-break op 6-6. Voor onderdeel D mag de wedstrijdleiding hiervan afwijken.

P500-toernooi (Top circuit)
Dit toernooi wordt alleen gespeeld in onderdeel A (NPB hoofdklasse, KNLTB speelsterkte 1/2/3) voor de heren- en damesdubbels Alle wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen sets en een tie-break op 6-6.

Het hoofdschema bij dit toernooi bestaat uit 16 koppels (12 koppels die rechtstreeks geaccepteerd worden, maximaal 2 wildcards en 2 koppels die doorstromen vanuit de kwalificatie). Het kwalificatieschema bestaat maximaal uit 16 koppels. Bij inschrijving staat een speler automatisch ingeschreven voor het kwalificatietoernooi. De KNLTB verzorgt de acceptatie van een P500-toernooi. Hierbij wordt bepaald welke koppels direct worden toegelaten tot het toernooi. De startranglijst van 1 april, bestaande uit de NPB ranglijst aangevuld met KNLTB spelers, wordt gebruikt bij deze acceptatie.